Activitati Archives – Ho Hac Bucuresti

Făgăraș și Cabana Suru – Ho Hac de Iarna XII

Anul acesta ne așteaptă o nouă provocare în stil Ho Hac: un stagiu în 3 culori(sau anotimpuri), încununat de o superbă mare alpină.

După cum ne-am obișnuit, am fixat punctul de întâlnire și ne-am înarmat cu răbdare, căci știm cu toții ce înseamnă traficul în București într-o dimineață de sâmbătă. Ajunși la Sebeșul de Jos, am lăsat în urmă mașinile, am luat rucsacurile în spate și am pornit, în vreme de primăvară, pe traseul marcat prin cruce roșie.

Prima porțiune din traseu am străbătut-o lejer, făcând câte un mic popas din când în când pentru regrupare. După ce am atins o altitudine de peste 1000 m, peisajul s-a schimbat radical, stratul de zăpadă crescând pe măsură ce înaintăm spre cabană.

După aproximativ 3 ore de urcat, am ajuns la cabana Suru, unde cabanierii ne-au așteptat cu un ceai cald și condiții nemaipomenite. Am luat prânzul împreună, iar după o scurtă pauză, am ieșit pentru mult așteptatul antrenament în zăpadă, finalizat cu tradiționalul botez în stil Ho Hac.

Cu obrajii rumeni și zâmbetele până la urechi, ne-am întors la cabană, unde am petrecut restul serii discutând la un vin fiert și distrându-ne cu jocurile puse la dispoziție de gazda noastră. A urmat o noapte odihnitoare așa cum doar la munte, acolo unde nu se aude zgomotul orașului, mai poți găsi.

Duminică dimineața am ieșit la antrenamentul de Tam The, unde ne-am încălzit ușor, privind cum fulgii de zăpadă ni se topesc în palmă și am privit pentru ultima dată pe anul acesta peisajul superb de iarnă din munții Făgăraș, cu promisiunea că vom reveni, mai ales că Vf. Suru a rămas încă nestrăbătut de pașii noștri.

Pe drumul de întoarcere, am trecut prin 3 anotimpuri: am plecat în toiul iernii, uimiți de marea alpină ce se zărea printre copaci. Către mijlocul traseului, zăpada s-a transformat în ploaie, iar peisajul a devenit brusc tomnatic, îmbrăcat în nuanțe de portocaliu, iar în drum spre casă, ne-a prins primăvara din urmă, anunțând finalul sezonului și noi începuturi.

Iată-ne încheind cu bine și ediția din 2020 a stagiului de iarnă. La anul, încotro?

Ședința cu părinții – ediția de iarnă, 2020

La cererea copiilor, părinții au fost convocați în acest weekend la ”Şedința cu părinții” ediția cu numărul 4. Pentru această activitate, tradiția spune că trebuie să fie într-un loc de poveste, iar Moeciu de Sus s-a ridicat la înălțimea aşteptărilor noastre.

Şedința cuprinde trei etape principale:

  • Etapa fizică, dedicată naturii
  • Etapa teoretică,dedicată socializarii
  • Etapa practică, dedicată antrenamentului de Arte Marțiale

Întâlnirea a avut loc vineri seara la gazda noastra Casa Orzan, unde am reuşit să ne strângem cu toții în jurul orei 22.00.

Sâmbătă dimineața am început cu etapa dedicată naturii, astfel, după micul dejun, am plecat spre Parcul Național Bucegi, pe traseul marcat cu  cruce roşie. Scopul traseului a fost de a ne familiariza cu mersul pe munte în condiții de iarnă şi de a ne bucura de frumosul peisaj al Bucegilor. Pentru că natura a fost darnică cu noi, am intrat pe traseu întâmpinând un strat proaspăt de zăpadă de aproximativ 20 de centimetri, astfel că după exteriorizarea bucuriei întâlnirii cu zapada (fapt mai rar întâlnit în această iarnă prin Bucureşti), cei mici au descoperit utilitatea mersului în monom pe timp de iarna. După o oră de mers prin zăpadă, am ajuns în poiana care reprezenta scopul călătoriei noastre, unde am băut o cană de ceai fierbite.  Se pare că importanța mersului în şir indian nu este la fel de mare la coborâre, astfel că poteca bătuta la urcare s-a transformat în poteci, iar fiecare pauză a fost o adevărată luptă,natura oferindu-ne muniție din belşug.

La ora 18.00 a început şedința tehnico-tactică, ghidată de moderatori precum Activity, Mafia,  Dobble şi sub stricta supraveghere a gazdei noastre, care a avut grijă ca totul să se desfăşoare în cel mai prietenos mediu.

Pentru că suntem practicanți de Arte Marțiale, nu putem lăsa să treacă o zi fără să urmăm calea trasată de maestrul nostru şi, deşi era o temperatură de -2°C, am ieşit cu mic, cu mare, de buna voie şi siliți de Vo Su Marius, la antrenament (etapa practică). Astfel, fiecare copil s-a bucurat de zăpadă, iar părinții şi-au adus aminte de copilărie. După o oră de antrenament în care am încercat cât mai mult să ne armonizăm cu mama natură, ne-am întors îmbujorați în obraji pentru a savura micul dejun și ceaiul fierbinte de la cabană.

A fost un weekend de excepție, Casa Orzan păstrează de acum amprenta noastră, și suntem siguri că ne vom reîntoarce aici în anii ce vor urma!! Vă aşteptăm alături de noi la Şedința cu Părinții – ediția de vară, unde vom avea pe ordinea de zi voie bună și promisiunea reconectării la natură. 

Atenție!! Cercetătorii britanici au descoperit că participarea la activitățile Ho Hac creează bună dispoziție, dependență și (dez)afectează grav timpul petrecut pe telefon.

Anul Șobolanului de Metal

Ultimele două săptămâni de antrenamente au fost dedicate învățării tradiționalului Dans al Leului (Vu Lan). Omuleții Ho Hac s-au pregătit intens pentru evenimentele ce urmează și suntem nerăbdători să luăm parte, alături de persoane dragi nouă, la astfel de activități.

Pe 4 februarie, în fiecare an, în România se sărbătorește Anul Nou Chinezesc. Acest eveniment este organizat de IFSA (Academia Internațională de Feng Shui), prin intermediul Maestrului Cristina Groza. Și anul acesta am primit cu bucurie invitația Cristinei și am deschis porțile evenimentului cu o scurtă demonstrație cu ”dragoni”.

În tradiția Feng Shui, ”dragonii” folosiți de noi se numesc Câini Fu. Aceștia sunt o simbioză a două animale: câinele și dragonul. Se spune că Dragonul este păzitorul porții Raiului, iar Câinele este păzitorul porții Iadului. Astfel, Câinii Fu sunt cei care mențin protecția și liniștea în lume, fiind cei mai buni gardieni. 

Campionatul Național de Arme Tradiționale

“Competiția este singura pauză pe care un practicant de arte marțiale şi-o permite.” 

În weekendul 30 noiembrie- 1 decembrie, a avut loc, în orașul Comănești, cea de-a 25-a ediție a Campionatului Național de Co Vo Dao (Arme Tradiționale). Participarea a fost numeroasă și în acest an, însumând 176 de sportivi la proba de Thao Quyen și 143 la proba de Song Dau.

În urma acestei experiențe, Clubul Ho Hac s-a întors acasă cu două noi medalii, la următoarele probe:

–          Proba de Thao Quyen, Centuri Negre, feminin: Anghel Daniela, locul II

–          Proba de Song Dau, grade, feminin: Stroilescu Cătălina, locul III

Practicanții clubului au avut ocazia să își testeze abilitățile, emoțiile și să câștige o privire de ansamblu asupa a ceea ce înseamna practica unei arme tradiționale. Atât pregătirea pentru competiție, cât și experiențele oferite de un eveniment național, trezesc interesul pentru înțelegerea tehnicii, sporind dorința de autodepășire și cunoaștere.

Ho Hac Junior la Catarat – a V-a editie

Juniorii Ho Hac s-au înhămat (la propriu :D) într-o nouă aventură la cățărat pentru al cincilea an consecutiv. Petrecerea a început cu o încălzire ușoară și a continuat cu echiparea participanților, urmând ca fiecare să-și etaleze tehnicile de cățărat, sub îndrumarea instructorilor sălii de Escaladă Carpatic.

A fost o zi plină de zâmbete sincere, curaj, încredere, biruință. Cu răbdare și încurajări din partea instructorilor și,cel mai important, a părinților, cei mici și-au înfrânt teama de înălțime și s-au bucurat de momente de excepție în familia Ho Hac.

Așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, după coborârea pe tiroliană, copiii au fost așteptați cu o pizza caldă, pe care au savurat-o ca după un urcuș pe cel mai înalt vârf. 

Ieșirile la sala de escaladă sunt parte din rutina anuală a clubului deoarece, fiind un club sportiv care are programate multe activități pe munte, Ho Hac își dorește să dezvolte din timp capacitățile de coordonare și îndemânare a copiilor. Astfel, când se vor întâlni cu situații care îi pun in dificultate pe munte, să cunoască modalitățile de adaptare și să fie în control.

În acest an am avut și un tricou ediție limitată, de care au beneficiat toți participanții, completând astfel colecția de tricouri marca Ho Hac Junior. 

Vă lăsăm să vă delectați ochii cu câteva poze de la această ediție “Ho Hac Junior la cățărat”.