Mălăiești în Vacanța Mare – Ho Hac Bucuresti
  • Hai la sala la Ho Hac
  • Ho Hac

Mălăiești în Vacanța Mare

Mijlocul săptămânii este perioada noastră preferată de luat rucsacii în spate și străbătut poteci de munte. Tura din această miercuri este prima tură din vacanța de vară, așa că am ales un traseu de revenire, pentru a ne reobișnui cu atmosfera de pe munte. Mălăiești ni s-a părut cea mai bună variantă pentru început. 

Traseul propus a fost Râșnov – Cabana Mălăiești – retur. Tura a durat în total 6 ore, cu pauză de 1h la Cabana Mălăiești. 

Juniorii au terminat școala și, după cum au fost obișnuiți în ultimii ani, vacanța de vară la Ho Hac înseamnă munte, distracție, cort, amintiri de neuitat. Această tură a fost una a poveștilor din timpul anului, unde am povestit atât momentele plăcute, cât și momentele mai dificile din care am învățat câte o lecție, dar în care ne-am și expus dorințele cu privire la activitățile pe care le vom susține în următoarele 3 luni.

Din fericire, copiii sunt creativi, curioși și dornici să-și testeze limitele, ceea ce ne permite să alegem dintr-o gamă largă de activități de toate tipurile: de la ture ușoare pe munte până la urcuș susținut, cățărat, ieșit cu caiacul sau cu bicicletele. Avem toată vara la dispoziție să încercăm de toate!

Peisajele superbe de la Cabana Mălăiești ne-au tăiat răsuflarea pe ultima parte a urcușului, iar cabana ascunsă imediat după colț, apare parcă de nicăieri în timp ce înaintezi pe binecunoscutul traseu, și indiferent cât de des ajungi aici, de fiecare dată vei avea același sentiment de emoție și mister.

Considerăm că această tură a fost perfectă pentru a marca începutul vacanței, dar în același timp am bifat și una dintre cele mai râvnite cabane din programul montan Munțoman de Căbănuță. (Acest program implică parcurgerea traseelor până la cele mai cunoscute cabane din țară, primind titlul de Munțoman de Căbănuță cei care ajung la minim 5 cabane). 

Pentru turele viitoare, am notat dorințele juniorilor și urmează să pregătim pentru ei atât activități, cât și alte programe în genul celui menționat mai sus, atât pentru a-i motiva, dar și pentru a le recunoaște eforturile și perseverența. 

Ne revedem curând cu alte trasee și peripeții! 🙂 

Tags:

Leave a comment