Făgăraș și Cabana Suru - Ho Hac de Iarna XII – Ho Hac Bucuresti

Făgăraș și Cabana Suru – Ho Hac de Iarna XII

Anul acesta ne așteaptă o nouă provocare în stil Ho Hac: un stagiu în 3 culori(sau anotimpuri), încununat de o superbă mare alpină.

După cum ne-am obișnuit, am fixat punctul de întâlnire și ne-am înarmat cu răbdare, căci știm cu toții ce înseamnă traficul în București într-o dimineață de sâmbătă. Ajunși la Sebeșul de Jos, am lăsat în urmă mașinile, am luat rucsacurile în spate și am pornit, în vreme de primăvară, pe traseul marcat prin cruce roșie.

Prima porțiune din traseu am străbătut-o lejer, făcând câte un mic popas din când în când pentru regrupare. După ce am atins o altitudine de peste 1000 m, peisajul s-a schimbat radical, stratul de zăpadă crescând pe măsură ce înaintăm spre cabană.

După aproximativ 3 ore de urcat, am ajuns la cabana Suru, unde cabanierii ne-au așteptat cu un ceai cald și condiții nemaipomenite. Am luat prânzul împreună, iar după o scurtă pauză, am ieșit pentru mult așteptatul antrenament în zăpadă, finalizat cu tradiționalul botez în stil Ho Hac.

Cu obrajii rumeni și zâmbetele până la urechi, ne-am întors la cabană, unde am petrecut restul serii discutând la un vin fiert și distrându-ne cu jocurile puse la dispoziție de gazda noastră. A urmat o noapte odihnitoare așa cum doar la munte, acolo unde nu se aude zgomotul orașului, mai poți găsi.

Duminică dimineața am ieșit la antrenamentul de Tam The, unde ne-am încălzit ușor, privind cum fulgii de zăpadă ni se topesc în palmă și am privit pentru ultima dată pe anul acesta peisajul superb de iarnă din munții Făgăraș, cu promisiunea că vom reveni, mai ales că Vf. Suru a rămas încă nestrăbătut de pașii noștri.

Pe drumul de întoarcere, am trecut prin 3 anotimpuri: am plecat în toiul iernii, uimiți de marea alpină ce se zărea printre copaci. Către mijlocul traseului, zăpada s-a transformat în ploaie, iar peisajul a devenit brusc tomnatic, îmbrăcat în nuanțe de portocaliu, iar în drum spre casă, ne-a prins primăvara din urmă, anunțând finalul sezonului și noi începuturi.

Iată-ne încheind cu bine și ediția din 2020 a stagiului de iarnă. La anul, încotro?

Tags: ,