Tabara de Tam The – Ho Hac Bucuresti

Tabara de Tam The

Luna august a început cu o binemeritată tabără destinată relaxării și a stării de bine. La Slănic Moldova, ne-am adunat practicanți de Qwan Ki Do (și nu numai!) din toată țara, pentru a participa la tabăra destinată practicării Tam The (sau Tam Khi The) și pentru a ne destinde după un an tensionat.

Diminețile, înainte de micul dejun, ne-am bucurat să captăm primele raze ale soarelui, care ne-au surprins lucrând exerciții de relaxare și respirație profundă. Surâsul interior ne însoțea pe tot parcursul zilei, completând aerul curat oferit de zona de pădure.

La prânz, ne adunam în incinta sălii de sport pentru a practica în tihnă unele tenici de meditație, menite să ne stimuleze procesul de autocunoaștere, cât și sentimentele de recunoștință, iertare sinceră și constientizrea momentului prezent. Momentele de meditație aduc cu sine o încărcătură energetică aparte, favorizată aparitia unei deschideri din partea oamenilor care duce la crearea unui spațiu în care există doar evoluție.

Serile le petreceam învățând succesiunea de mișcări specifică Tam The-ului, mișcări create pentru armonizarea corpului atât cu sinele, cât și cu energia din exterior. În timpul practicii Tam The, ne conectăm cu Cerul și Pământul, permițând energiei universale să circule prin noi. De aceea, recunoștința este una dintre cuvintele-cheie în ceea ce privește această practică: recunoștința pentru creație, recunoștința pentru informațiile primite, recunoștința pentru simplul fapt că existăm aici, acum.

Sâmbătă dimineață, unii au făcut cunoștință pentru prima dată cu Salina din Târgu Ocna, în timp ce alții au revenit pentru baia de energie pe care doar atmosfera de acolo e capabilă să o ofere. Simțurile se accentuează, senzațiile devin mai intense, iar starea generală de incertitudine și agitație este înlocuită treptat și sigur de o stare de relaxare și de profunzime.

În toate cele 4 zile de stagiu,ne-am bucurat de prezența îndrumătorilor la nivel național, am primit cu inima deschisă informații noi, sugestii pe care le vom implementa în viața de zi cu zi, cu dorința ca la anul să ne revedem în formație completă sau,de ce nu, chiar extinsă.

Tags: