Munții Baiului într-o zi de vară – Ho Hac Bucuresti

Munții Baiului într-o zi de vară

Noi credem că muntele creează dependență, iar cei mici au venit să confirme aceste păreri. Astfel că, la cererea lor, am plecat în mijlocul săptămânii, după un mare sacrilegiu adus vacanței de vară: trezitul la ora 6, pentru a prinde trenul de 7 spre Azuga, cu scopul cuceririi Vârfului Baiul Mare. 

Un munte nu prea mare, având doar 1908 m , dar suficient pentru ca cei mici sa își facă ucenicia în drumețiile montane. Deși este văzut de toată lumea care ajunge pe Valea Prahovei, este mai puțin cunoscut pentru ca  este eclipsat de vecinul lui mai mare și mai cunoscut Masivul Bucegi. Pentru cei care au curiozitatea să îl încerce, acesta dezvăluie o superbă panorama la granița dintre Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

De data aceasta vreamea nu a ținut cu noi și când mai aveam aproximativ 30 de minute pană la vârf, au început să se adune nori și am hotărât să ne întoarcem și bine am făcut, pentru că ne-a ajuns din urmă fix în momentul în care am ajuns în Azuga. Muntele rămâne acolo unde este și noi putem oricând să mergem să ne bucurăm de el în condiții de siguranță.

Puțin necăjiți pentru că nu am atins vârful, dar cu bucurie în suflet pentru timpul petrecut împreună, ne întoarcem spre București și, încet-încet, mai de la oboseală, mai de la legănatul trenului, vocile sunt din ce mai stinse.

Tags: ,