Hășmașul Mare și Piatra Singuratică – Ho Hac Bucuresti

Hășmașul Mare și Piatra Singuratică

Abia terminat anul competițional, atât la nivel de club, cât și la nivel național, ultima acțiune fiind Examenul Național desfășurat la malul Mării Negre, la care au participat opt dintre practicanții clubului, ne-am gândit să-l sărbătorim printr-o urcare pe munte. 

Cu noaptea în cap, am plecat spre Ardeal pentru că ținta călătoriei noastre a fost Piatra Singuratică  din munții Hășmașu Mare.

Traseul până la cabană este unul de dificultate scăzută și l-am făcut în două ore, luându-ne pauze de povești și de ședințe foto. După ce ne-am cazat și ne-am eliberat de o parte din bagaje, am mers să căutăm Vârful Hășmașul Mare – 1792m . Am zis că am plecat să-l căutăm pentru că traseul are câteva porțiuni în care nu este foarte bine marcat și dacă nu sunteți atenți, există șansa să vă rătăciti. La întoarcere, până la cină, ne-am întins corzile, încercând traseele de alpinism de lângă cabană. 

Nu este un munte înalt, nu prezintă dificultăți tehnice și nu este implicat într-un circuit de palmares, dar dacă știi să cauți, muntele îți va oferi niște amintiri de neuitat. Așa am făcut și noi și ne-am cățărat pe Piatra Singuratică pentru a admira răsăritul și a saluta mult mai renumitul vecin de la est: Ceahlăul.

Înainte de plecare, am făcut un antrenament de Tam The pentru a ne simți și mai aproape de natură, urmat de ceremonialul legării centurilor pentru cei care au promovat examenul de Centură Neagră.

Cred ca mereu drumurile de întoarcere au ceva trist, dar de data aceasta ne consolăm cu ideea că în două săptămâni revenim iar pe munte, de data aceasta în Făgăraș.

Tags: ,