DOUA ZILE DE LEGENDA – Ho Hac Bucuresti

DOUA ZILE DE LEGENDA

E marți dimineață, sfârșit de vară, iar echipa Ho Hac Junior se pregătește de o nouă aventură. 

Locul de întâlnire: Gara de Nord. 

Ora: 6 AM. 

Direcția: Bușteni.

Urcați în vagoane, copiii încep să-și facă planurile pentru următoarele două zile, concentrându-se asupra obiectivului principal al acestei ieșiri: Cucerirea Vârfului Omu.

Prima zi a fost de acomodare, cu un traseu lejer, dar interesant, până la Cascada Urlătoarea. Acolo am făcut un mic popas, pentru a lua prânzul împreună (pachețelul din rucsac), după care am pornit în căutarea pensiunii unde urma să ne cazăm. Ne-am bucurat de disponibilitatea unui etaj doar pentru noi, împărțind camerele așa cum ne-am dorit. 

Seara, după jocuri și discuții, ne-am adunat cu toții în hol pentru a învăța prima lecție și cea mai importantă: pregătirea rucsacului pentru expediția pe munte. Astfel, Juniorii Ho Hac au învățat ce înseamnă strictul necesar pentru munte, cum să împacheteze lucrurile astfel încât, în caz de ploaie, să rămână protejate, și cum să folosească înțelept spațiul disponibil. În scurt timp eram cu toții pregătiți pentru a face față următoarei zile.

A 2-a zi, am pornit la drum dis-de-dimineață, dar nu înainte de a lua micul dejun împreună, ascultând povești spuse cu entuziasm de ghidul nostru, Vo Su Marius. Ne-am încălțat cu bocancii de munte, am luat în spate rucsacele pregătite cu o seară înainte și am pornit cu încredere spre Telecabina Bușteni, care urma să ne ducă în apropierea primului obiectiv al zilei: Mărețul Sfinx, păzit de sfatul Babelor . Am făcut câteva poze și ne-am continuat drumul, alegând un traseu care să ne permită să ne bucurăm de priveliștea din jur. 

După aproape 2 ore de urcat, am ajuns, cu bateriile pe jumătate descărcate, la Cabana Omu, unde am luat prânzul și am râs pe nerăsuflate de peripețiile de pe traseu. Odată potolite foamea și setea, ne-am strâns cu toții în fața cabanei,pentru a cuceri cel de al doilea Varf de peste 2500m din Bucegi: Vf. Ocolitu (2503 m) 

Prin urmare, înainte de coborârea spre telecabină, Juniorii Ho Hac au bifat, într-o singură zi, cele mai înalte 2 vârfuri din Bucegi. Pentru munțomani, cucerirea unui vârf aduce o energie aparte și, deși poate se simțeau obosiți, copiii au căpătat puterea pe care muntele o transmite tuturor călătorilor ce-i străbat potecile. Cu itinerariul complet și chef de povestit, ne-am întors prin Valea Cerbului către telecabină, dar nu înainte de a ne lua rămas bun de la Sfinx, recunoscători pentru o nouă aventură încheiată cu bine.

Trenul spre București ne aștepta în gară, iar drumul spre casă a fost silențios, majoritatea drumeților apelând la vechea metodă de reenergizare: somnul.