Cabana Padina - Ho Hac de Vară și Examen de Club – Ho Hac Bucuresti

Cabana Padina – Ho Hac de Vară și Examen de Club

La sfârșitul fiecărui an sportiv, așa cum se întâmplă în lumea Artelor Marțiale, practicanții de la Ho Hac susțin examenul de grad. 

Din punctul nostru de vedere, examenul de grad nu este doar executarea unor tehnici, ci punerea practicantului în situația de a depăși propriile bariere, superioare celor de la examenul precedent, cu ajutorul a tot ceea ce a învățat și practicat pe parcursul unui nou an sportiv. Practic este momentul în care se testează cât de mult practicantul a evoluat fizic și mental de la ultima testare.

Locația aleasă pentru această activitate au fost Munții Bucegi, unde timp de trei zile ne-au fost puse la încercare abilitățile fizice și psihice, astfel examenul a început cu o urcare pe Jepii Mici, unul dintre traseele turistice dificile ale masivului și o traversare a platoului, trecând pe la Cantonul Jepi, Babele și Sfinxul, ajungând în cele din urmă la Cabana Padina, unde urma sa fim cazați în următoarele două nopți. Sosirea la cabană nu a fost finalul acestei zile, pentru  ca a urmat un antrenament în mijlocul naturii și stabilirea programului pentru următoarele doua zile de examen.

Prima probă a fost trezitul dis-de-dimineață pentru a putea fi prezenți la ora 05.00 la salutul de începere a examenului. Prima parte a ținut patru ore și a cuprins partea de tehnică individuală lucrată în condiții diferite față de cele din sală, iar natura ne-a ajutat în acest sens.

A urmat o pauza în care am luat micul dejun și ne-am pregătit bagajul pentru următoarea etapă. Astfel, la ora 10.00 am plecat pe traseu spre Vârful Omu, iar pauzele însemnau verificări ale modului în care se cunoaște și se aplică tehnica cu partener.  

Se spune că drumul urmat de noi reprezenta traseul inițiatic al Dacilor, nu știm dacă este adevărat sau nu, dar știm că ne-a pus la încercare capacitățile fizice și psihice pe drumul de întoarcere, cu o puternica ploaie de vară.

Seara, după ce am reușit să ne uscăm și să ne încălzim, am sărbătorit rezultatele examenului pe care l-au promovat toți cei prezenți. 

” Un războinic al luminii știe că învățătorii săi cei mai buni sunt oamenii cu care împarte câmpul de luptă.” – Paulo Coelho 

Tags: , ,