Sari la conținut

Un loc pentru sufletul tau

    Închide ochii și deschide-ți simțurile. Ce vezi, auzi, miroși, simți și guști? Să fie oare aglomerație, claxoane, fum, nervozitate, cafea? Atunci cu siguranță te afli în secolul XXI și ai intrat în rutina zilnică a Bucureștiului.

    Societatea modernă pune accentul pe tehnologie. E adevărat, e era informației, a dezvoltării științifice și a consumerismului accentuat. Însă nu cumva pierdem din vedere unele aspecte cu un impact mai puternic? Când ați auzit ultima dată pe cineva vorbind despre valori? E un termen atât de puțin utilizat în prezent încât poate fi încadrat ca arhaism.

    Odată cu depărtarea de natură, se pierde o componentă a vieții care aducea în trecut liniștea și bunăstarea oamenilor. Vă amintiți de vremea când mergeați la țară în copilărie? Era o altă energie, interacțiunea dintre oameni era cu totul alta, parcă lumea era mai vie, mai veselă. Ideea de tehnologie a fost, cumva, înțeleasă greșit. Telefoanele smart, de exemplu, au fost menite să apropie oamenii (la urma urmei, putem intra în contact cu oricine, din orice parte a globului), însă, cu cât sunt folosite mai mult și de la o vârstă mai fragedă, cu atât mai repede se instalează dependența psihică.

    La Ho Hac, vă propunem ca, printre deadline-uri. Task-uri și proiecte, să ne oprim puțin și să ne acultăm corpul . Antrenamentele de Qwan Ki Do sunt concepute astfel încât fiecare să învețe să își depășească limitele. Noi considerăm că gradele de pe centură sunt mai puțin importante și nu repreizntă un scop în sine, de aceea, prioritatea noastră este să oferim practicanților un mediu în care se pot dezvolta, fiecare în ritmul său, cultivând astfel bucuria de a practica o artă marțială. Pe durata unui antrenament, vă veți surprinde mintea eliberându-se de problemele care până atunci nu vă dădeau pace, și la final, chiar dacă teoretic ați consumat resurse, vă veți simți mai energic decât atunci când ați ajuns.

    Toți practicanții de la Ho Hac sunt familiarizați cu ieșirile în natură. Muntele a devenit, cumva, un element-cheie la nivel de club, un loc unde mulți s-au regăsit, și-au înfruntat unele dintre cele mai aprigi temeri, au dobândit încredere și speranță, și-au testat capacitatea fizică și mai ales și-au întărit psihicul. Reconectarea la natură este un prim pas și cel mai la îndemână pentru a ieși puțin câte puțin din rutină. O ieșire cu caiacul, un antrenament de Tam The în parc, un traseu ușor de munte, deși par nesemnificative printre sutele de lucruri mai importante pe care le avem de făcut zilnic, toate imprimă un sentiment de liniște și relaxare pe care orașul nu le poate oferi, dar și împlinirea barierelor mentale depășite cu fiecare activitate desfășurată.