Piatra Mare la -18 grade - Ho Hac de Iarna II – Ho Hac Bucuresti

Piatra Mare la -18 grade – Ho Hac de Iarna II

Așa cum ne-am propus la sfârșitul primei ediții, revenim cu forțe proaspete pentru cea de-a doua ediție a Stagiului Ho Hac de Iarnă, cu destinația: Piatra Mare.

După același mult așteptatul trezit matinal și același drum cu CFR-ul, am ajuns la Timișul de  Jos, punctul de start al aventurii noastre de anul acesta, unde ne-am întâlnit cu 5 practicanți de Qwan Ki Do din Iași, pe care ne bucurăm să îi avem alături și unde începe aventura noastră.  Traseul se anunță unul lejer, de 4-5 ore, acompaniați de fulgi mari și o temperatură de 0°, dar, cum vremea la munte este schimbătoare, când am ajuns sus era viscol în toata regula și o temperatură de -15° C.

După o pauză binemeritată în care ne-am bucurat de un prânz cald, și după 2 ore de somn, a venit momentul antrenamentului, și, deoarece suntem practicanți de Qwan Ki Do, iar marii maeștri spun că Artele Marțiale pot fi practicate oriunde, ne echipăm și ne îndreptăm spre ușă.Convinși fiind de povestea amintită de instructorul nostru despre Sensei Funakoshi, fondatorul Karate, care se antrena pe acoperiș în timpul Tai Fun-ului, ieșim cu îndârzeală și înfruntăm condițiile meteo, care par să fie împotriva noastră. Cine din acest grup s-ar fi gândit cu doar câteva ore mai devreme că va susține antrenamentul pe viscol, la -18°C, cu zâmbetul pe buze? 

Condiția fizică este un factor important, dar factorul decizional în depășirea unor situații limită este mentalul. Fără un mental bun, mușchii nu pot face prea multe, așa că trebuie antrenat nu doar corpul, ci și psihicul, iar condițiile meteo s-au dovedit a fi de mare ajutor, contrar credințelor de mai devreme. După două ore și treizeci de minute, au ieșit învingători vinul fiert și ceaiul cabanierului , cu care ne-am luptat până la ora stingerii.

Se spune că pentru toate lucrurile frumoase trebuie sa plătești un preț. Vremea tumultoasă din prima zi a fost compensată de fulgii mari de zăpadă ce ne-au înveselit a doua zi în timpul antrenamentului de Tam The  și a inevitabilei coborâri.

Și după cum orice sfarsit este de fapt un nou început, în timpul coborârii ne gândim deja unde va avea loc ediția de anul viitor, iar lista cu propuneri este deschisă…

Tags: ,