Giumalău în stilul nostru - Ho Hac de Iarnă IX – Ho Hac Bucuresti

Giumalău în stilul nostru – Ho Hac de Iarnă IX

Intr-o dimineață de vineri am pornit entuziaști la drum către Vatra Dornei. După ce am evadat dintre claxoanele Bucureștiului și am urmărit drumul vreme de mai bine de 7 ore, am ajuns la poalele Raraului. A urmat o noapte de cunoaștere, in stilul caracteristic Ho Hac, prietenii noi și multă energie pozitivă. A fost ceea ce se poate numi cu incredere “o seară pe cinste”

In dimineața următoare, ne-am luat rucsacele în spate si am pornit ușor la drum, cu destinația: Cabana Giumalău. În cele 3 ore de traseu, pentru a nu ne plictisi, vremea de afară ne-a oferit situații amuzante: am învățat să patinăm pe bucata de traseu invelită intr-un strat subțire de gheață; ne-am intrat in rolul de tigri, învățând să pășim pe toate cele 4 membre pentru a nu ne cufunda in zăpadă; cei noi au învățat că pe munte nu se merge cu troller in loc de rucsac și că toate lucrurile inutile pe care le cari cu tine au o singură intrebuintare, aceea de a te îngreuna ?. A fost un traseu motivant, care a scos la suprafață emoții interesante pentru practicanți.
Ajunși la cabană, ne-am lăsat in treacăt rucsacele și am pornit doritori spre vârf (Vf. Giumalău, 1857m) . Pe vârf ne astepta o alta provocare oferita de natură :un vânt atât de puternic, încât a trebuit sa formăm un zid uman pentru a ne deplasa. Bucuroși de toate peripețiile, am coborât toată panta imaginandu-ne ca suntem niște urși Panda. Pe burtă, rostogolindu-ne, invartindu-ne odată cu zăpada până aproape de cabană.

Ne-am încălzit cu o cană de ceai pusă la dispozitie de proprietari, după care am susținut antrenamentul in zăpadă, unde am aprofundat tehnicile din sală și ne-am reconectat la natură.

Deși oboseala traseului si a antrenamentului și-au pus amprenta asupra noastră, am îndrăznit să le înfruntăm cu ajutorul unei mese copioase si a unei căni de vin fiert. Sâmbătă seara a fost pentru discuții, jocuri de societate și emoții faine. S-a resimțit în dimineata următoare, pe drumul de întoarcere, dar cu siguranță a meritat fiecare clipă.

Cam așa s-a desfășurat versiunea 2017 a Stagiului de Club. Ne revedem la anul cu o nouă provocare! 🙂