Iezer-Păpușa - 2015 – Ho Hac Bucuresti

Iezer-Păpușa – 2015

Încet-Încet, vara se apropie de sfârșit și urmează ca toți să intrăm în activitățile noastre cotidiene, dar până atunci ne-am hotărât să ne bucurăm de încă o drumeție în ultimele zile ale lui august. Nimic nu poate fi mai îmbietor decât o tură cu cortul pe Iezer-Păpușa.

Prima noapte dormită la cort a fost lângă Cabana Voina, în mijlocul naturii, înconjurați de brazi și auzind zgomotul plăcut al pârâului care curge în zonă. A doua zi, după ce am atins pe rând Iezerul Mic, Iezerul Mare și Vârful Roșu, ne-am așezat tabăra în apropiere de Vârful Bătrâna. Deși erau aceleași corturi și același cer, noaptea a fost cu totul diferită. Trebuie să știți că Masivul Iezer-Păpușa se află situat între Piatra Craiului și Făgăraș, oferind o imagine deosebită a acestora atunci când este senin. Noi considerăm că am fost norocoși pentru că, pe lângă faptul că două zile nu am văzut nori pe cer, noaptea am avut parte de o uriașă lună plină care lumina așa de puternic încât puteam să vedem silueta celui mai înalt vârf din România: Vârful Moldoveanu.

A doua zi, după ce am vizitat Bătrâna, am coborât pe la Plaiul lui Pătru până la Cabana Voina, unde ne-am lăsat mașinile. 

Această experiență ne-a confirmat că muntele nu va înceta niciodată să ne surprindă cu frumusețile sale.

Tags: ,