Ho Hac Junior la Bărcaciu și Cozia – Ho Hac Bucuresti

Ho Hac Junior la Bărcaciu și Cozia

A venit vacanța de primăvara și juniorii Ho Hac au plecat într-o nouă expediție în munții patriei. Această tabără a fost destinată acelora care au experiența montană, majoritatea dintre ei parcurgând minim 5 trasee către 5 cabane diferite, obținând astfel titlul de Munțoman de Căbănuță. Traseele alese nu sunt dificile, dar am stabilit această restricție pentru că la munte, începutul lui aprilie reprezintă trecerea de la iarnă la primăvară.

Primul pas a fost trezitul de dimineață pentru a ajunge cât mai devreme la Cabana Poiana Neamțului, unde am lăsat mașinile și am început urcarea spre Cabana Barcaciu. Urcușul nu este foarte abrupt, vremea a fost una primăvăratică până aproape de cabană, când s-a transformat în iarnă. Cabanierul, anunțat dinainte de venirea noastră, ne-a așteptat cu ciorbă fierbinte și cu foc în sobă. Seara ne-am stabilit planurile pentru următoarea zi și ne-am băgat la somn după ce am ascultat frumoasele povești montane spuse de gazda noastră.

Abia s-a luminat de ziuă și, după un mic dejun delicios, ne-am luat la revedere de la gazda noastră și am început coborârea, nerăbdători să punem în aplicare planurile pentru acea zi. Astfel, după ce am vizitat orașul Sibiu, și mănăstirile Cozia si Turnu, ne-am desfătat cu o bălăceală de 3 ore la Aqua Parc din Căciulata, iar seara ne-am făcut bagajele pentru drumeția din ziua următoare.

Mereu am considerat că traseul care pleacă de la Mănăstirea Stănița este unul dintre cele mai frumoase trasee montane și din acest motiv l-am ales pentru a  ajunge la cabana Cozia, unde am și rămas peste noapte, jucând întreaga seară mima și povestind întâmplările de pe traseu.

La finalul aventurii, ne-am luat rămas bun de la munte și i-am mulțumit pentru noile amintiri și pentru energia cu care ne-a încărcat, pregătindu-ne pentru revenirea la programul nostru obișnuit. Partea frumoasă a expedițiilor pe munte este că mereu îți dorești mai mult, așa că pe drumul spre casă am avut suficient timp să ne gândim la noi trasee și jocuri. Abia așteptăm următoarele aventuri!

Tags: ,