Cabana Bârcaciu – Ho Hac Bucuresti

Cabana Bârcaciu

Încântați fiind de ultima experiență în Munții Făgăraș și de poveștile auzite despre Cabana Bârcaciu, am hotărât ca aceasta să fie următoarea noastră destinație. 

Această ediție a stagiului Ho Hac de Iarnă a început sâmbătă dimineață de la Cabana Neamțului, unde am lăsat mașinile și de unde am început urcarea spre ținta călătoriei noastre. Pe parcursul celor 850 de metri diferență de nivel, natura ne-a purtat prin trei anotimpuri, plecând de la o vreme primăvăratică, udându-ne cu o ploaie mocănească în timp ce mergeam printr-un covor de frunze tomnatic și ajungând la cabană printre fulgi mari de ninsoare. 

Cabana Bârcaciu este o cabană autentică de munte, micuță, cu un aer familial, administrată de un cabanier cu o privire blândă și un chip care aduce aminte de bunicii de altădată, pus mereu pe glume dar și grijuliu cu oaspeții săi, interesându-se mereu dacă au tot ce le trebuie și de traseele ce urmează a fi parcurse. De la el am primit indicații unde putem merge să facem antrenamentele în siguranță și tot cu el ne-am lungit la povesti despre munte, oameni și viață până târziu în noapte. Ceea ce a făcut ca experiența din acest an să fie una pe cât de deosebită, prin poveștile și sfaturile împărtășite, pe atât de gustoasă, completată de bucatele excelente pregătite cu griă și pricepere de soția cabanierului.

Duminica ne-am luat rămas bun de la Bârcaciu și cabanierul ei convinși fiind că poveștile depănate în seara precedentă sunt cât se poate de adevărate și așteptând să ne reîntoarcem aici într-o zi.

Tags: ,