Laura Anghel – Ho Hac Bucuresti
  • Hai la sala la Ho Hac
  • Ho Hac

Laura Anghel

Laura Anghel

Am venit la sala, la Ho Hac din mai multe motive: în primul rând am venit pentru ca până la vârsta aia (19 ani) nu făcusem un alt tip de sport. Ai mei nu m-au dat să fac „sport” așa cum făceau alți copii. Nu volei, nu basket, nu tenis sau dansuri și nu karate, cum era la modă. Am ajuns la sală când eram deja mare pentru că aveam nevoie de ceva al meu și pentru mine. Am vrut să îmi întrețin condiția fizică pe care o căpătasem în urma antrenamentelor pentru Academia de Poliție, să îmi îmbunătățesc reflexele și atenția pentru că îmi doream să fac și școala de șoferi și să sa învăț și elemente de auto-apărare.

În primul an a fost mai greu că nu aveam memoria bună să țin minte mișcările, nici corecte nu erau dar continuam alături de colegii începători, la fel de debusolați și „chinuiți” ca mine. Am ajuns să cunosc colegii, să legăm prietenii și să ne bucurăm împreună de ceea ce ne unea și ne plăcea să facem: Qwan Ki Do.

Am început să merg la stagii și asta a fost încă o bilă albă și un motiv în plus să continui. Dacă până la facultate am stat pe lângă casă, a venit și momentul să vizitez alte orașe („să văd țara” ca așa e vorba). Apoi am început să mergem și la munte să facem antrenamente, dar nu la pensiune, ci echipați cu bocanci și rucsac, sus în varf de munte, cu dormit la cort și cer cu stele deasupra noastră.

Am fost și la mare…și în alte țări. Au venit și campionatele că așa învățam să gestionăm emoțiile și să dăm ce e mai bun din noi iar rezultatele au apărut și a fost minunat. Am găsit încrederea și sprijinul de care aveam nevoie. Motivele pentru care am venit prima dată la sală au rămas și la ele s-au adăugat periodic altele. Acum, când mă gândesc la Ho Hac și la sală, mă gândesc la familie și la febră musculară. La mirosul specific unei săli de sport, la mers dis de dimineață sau noaptea târziu cu mașina ca să ajungem la stagii, la munte și libertate, la mese întinse cu colegii și la multe momente cu râs, la grija față de colegi și la munca împreună.

Laura Anghel – Practicant Qwan Ki Do, in cadrul clubului din anul 2012

Laura Anghel