Grupa copii – Ho Hac Bucuresti
  • Hai la sala la Ho Hac
  • Ho Hac

Grupa copii

Qwan Ki Do - Grupa copii

  În ultima vreme, se confundă tot mai des Artele Marțiale cu sporturile provenite din acestea și există ideea, greșită, că scopul lor este de a promova violența.

                Qwan Ki Do-ul este o Artă Marțială vietnameză cu influențe chinezești. Este greu de explicat un stil de Arte Marțiale în cateva cuvinte, mai ales că, din punctul meu de vedere, nu stilul este important, ci ceea ce urmărește cel care predă.

            Scopul meu ca instructor de Qwan Ki Do este să urmăresc dezvoltarea fizică și psihică a practicantului pe termen lung, adaptând antrenamentele după plusurile și lipsurile acestuia. Odată cu trecerea anilor, copilul se transformă în adultul care știe să lupte pentru ceea ce își dorește, fără a încălca normele morale, să se bucure de victoriile obținute, respectând pe cei din jur, să accepte pierderile și să învețe din acestea.

Astfel, la grupa 3-6 ani se urmărește, ca prin diferite jocuri, copilul să-și constientizeze corpul, să învețe să-și coordoneze membrele și deprinderea unor mișcări de bază din Qwan Ki Do. La această categorie de vârstă nu există parte de luptă, iar tehnicile de lovire se execută doar la sac, pernă sau în aer . Un loc important în cadrul antrenamentului îl ocupă comunicarea și explicarea, prin diverse povești, a principiilor morale și motivul pentru care trebuie să le respectăm.  Antrenamentele pentru această grupă se desfășoară de două ori pe săptămână, câte 30-45 minute.               

La categoria 7-10 ani se înlocuiește treptat partea de joc cu activitățile specifice dezvoltării coordonării, mobilității, rezistenței fizice în vederea  învățării tehnicilor specifice. După ce practicantul învață să-și cunoască și să-și folosească propriul corp se face trecerea la lucrul cu partener.

După ce se stapânesc cele două etape și după minim un an de practică, se începe partea de luptă. Aceasta se desfășoară protejat cu  mănuși, tibiere și platosă fără a avea voie să se lovească la nivelul capului. Astfel copilul învață să-și învingă temerile față de necunoscut, fiind în același timp protejat. Antrenamentele se desfășoară de două ori pe săptămână și au o durată de o oră.        

După o practică de minim un an, cei care doresc și sunt destul de bine pregătiți pot aborda și latura sportivă, prin participarea la competiții zonale, naționale sau internaționale.

Tags: , ,