Grupa arme – Ho Hac Bucuresti
  • Hai la sala la Ho Hac
  • Ho Hac

Grupa arme

Qwan Ki Do - grupa arme traditionale

Practicarea armelor traditionale inseamna si responsabilizarea practicantului. Primeste propria arma, trebuie sa aiba grija de ea si grija la ce face cu ea. Poate sa se apere pe sine, poate apara pe cei dragi, poate accidenta un coleg sau chiar pe sine. Practicarea unei arme il face sa constientizeze si mai mult ca el, ca practicant, e cel care da valoare lucrurilor din jurul sau, nu invers.

Practicarea armelor traditionale este o continuare fireasca in practica artelor martiale Qwan Ki Do.Maitre Tong - Arme traditionale

Spre deosebire de secolele trecute, cand armele erau folosite in agricultura, in lupta sau pentru pregatirea militara, astazi, studierea lor are ca scop dezvoltarea motricitatii, a rezistentei si a perseverentei.

Studiul armelor tratitionale necesita multa staruinta deoarece fiecare miscare tebuie repetata de foarte multe ori pentru a putea fi insusita, inteleasa si pentru a deveni eficienta in lupta. Printre avantajele fizice si psihice oferite de aceasta practica, se numara:

  • dezvoltarea ambidextriei,
  • cresterea capacitatii de memorare
  • cresterea increderii in sine,
  • solutionarea mai rapida a problemelor (de exemplu, intelegerea principiilor pe baza carora functioneaza o arma ii poate conferi practicantului capacitatea de a improviza o arma din orice obiect are la indemana, precum o coada de matura sau o ramura de copac).

Arme traditionale Adrian PaunDaca in practica Qwan Ki Do, lupta pe care o poarta practicantul este cu el insusi, atat fizic, cat mai ales mental, in practica armelor traditionale se adauga un “obiect” al carui scop este sa devina o parte integrata a corpului practicantului, o prelungire a bratelor acestuia.


Arme traditionale Narcis & DuiuDe la  elegantul evantai la jucausul si misteriosul lant, sau de la Yen Dao (cutite randunica) la cavalerescul Dai Dao (halebarda), oricine capata senzatia ca este un practicant de arte martiale din vremuri stravechi.Pe langa armele traditionale de lemn ce pot fi practicate pana la gradul de centura neagra (Bong – baston lung, Son Cot – bastoane scurte, Moc Can – tonfe, Moc Guom – sabie de lemn, Long Gian – nunchak (denumirea japoneza)), Qwan Ki Do permite si practica armelor traditionale speciale, ce au un farmec si o simbolistica aparte.

Tags: