Anghel Dana – Ho Hac Bucuresti
 • Hai la sala la Ho Hac
 • Ho Hac

Practicanti Centuri Negre

Anghel Dana

Anghel Dana - Centura Neagra Qwan Ki Do

La inceput am ales Qwan Ki Do din intamplare! Ulterior am descopetit ca nimic nu este aleatoriu. Am ales sa raman in familia Qwan Ki Do deoarece am gasit aici o scoala de comportament si chiar o metoda de a te cunoaste pe tine insuti si de a te intelege… un mod de viata ce cere un efort special, dar aduce in egala masura un echilibru fizic, mental si emotional, prietenie si respect, curaj si bucurie, competenta si intelepciune, corectitudine si sinceritate, dorinta de victorie … dorinta de victorie in lupta cu propriile slabiciuni si limitari (pe care ni le construim singuri sau pe care ni le atribuie ceilalti)!

Qwan Ki Do pentru mine este o arta complete a vietii, ce aspira la cultura corpului avand un scop protector si terapeutic, dar si de obtinerea unui echilibru, atat in interior cat si in societate. Practicat cu inteligenta, duce la o fortificare organica si morala. PracticareaQwan Ki Do inseamna dezvoltarea unei armonii cu mediul inconjurator, formarea si exersarea unor virtuti precum: disciplina, concentrarea si autocontrolul, obtinute prin exercitii fizice si mentale.

 • Grad: Centura Neagra 1 Dang
 • Nivel arme:
  • initiata in Long Gian- 2012
  • initata in Tam Thiet Gian – 2018

In timp, am descoperit cateva reguli pentru a trai o experienta umana exceptionala:

 • Ai un corp: iubeste-l si accepta-l asa cum este pentru ca este al tau toata viata, iar ceea ce conteaza este inauntrul tau
 • Accepta lectiile, repeta-le pana inveti, pentru ca nu exista greseli: viata este compusa dintr-o serie de experiente si oportunitati, placute sau mai putin placute. Nu totdeauna lucrurile vor merge conform planului … experimenteaza! A te comporta etic, pastrandu-ti integritatea si umorul, capacitatea de a rade de tine si de propriile tale greseli – confirma faptul ca greseala este o lectie pe care trebuie sa o invatam. Lectiile se repeta pana cand sunt invatate! Rabdarea este necesara, iar schimbarea nu vine peste noapte … trebuie sa ii acordam timp! Asuma-ti angajamentul de a invata si de a te schimba!
 • Nu esti superior, nici inferior, esti tu insuti: Fii recunoscator si bucura-te de ceea ce ai si de calatoria ta! Traieste in present … te ajuta sa obtii pacea.
 • Ceilalti sunt oglinda ce te reflecta pe tine: fii tolerant si accepta-i pe ceilalti asa cum sunt. Daca iubesti sau urasti ceva la o persoana, este raportat la ceea ce iubesti sau urasti la tine.Ajuta-I pe ceilalti si astfel te vei ajutape tine.
 • Ce se intampla cu viata ta este alegerea ta, tu ai raspunsurile: tu detii toate uneltele si resursele necesare iar ceea ce faci cu ele depinde numai de tine. Invata sa iti asumi responsabilitatea. Vezi, auzi si ai incredere in instinctele si in sentimentele tale.
 • Ne nastem cu toate aceste capacitati , iar primele noastre experiente ne conduc catre nehotarare, catre sentimente lipsite de credinta si incredere. Trebuie sa avem incredere in puterea spiritului si sa aspiram catre intelepciune. Intelepciunea este incercarea vietii care nu cunoaste limite … exceptand cele impuse de noi insine! Nu esti superior, nici inferior, esti tu insuti!

Multumesc Qwan Ki Do!

Anghel Dana - Centura Neagra Qwan Ki Do

Tags: ,